Yoga

Känner du dig stressad? Varit utbränd eller utmattad? Är du högkänslig? Lider du av ryggbekymmer, migrän, astma eller annan obalans? Eller vill du arbeta förebyggande med din hälsa och bara unna dig en skön stund av avkoppling och förbättra din inre stabilitet? Då kan jag rekommendera MediYoga och kundaliniyoga där du utgår från din kropp och dina behov.

Upplev MediYoga och kundaliniyoga, djupavslappnande andning, yogaövningar, meditation och inte minst den fantastiska gongen. Jag skriver upplev därför att du behöver uppleva själv vad yogapasset gör för din kropp och dina sinnen. Det får aldrig göra ont och det finns ingen prestation i yogan. Det är jätteviktigt. Med hjälpmedel som stol, meditationspall och meditationskudde kan du utmana dig själv vart efter din flexibilitet i kroppen ökar. Andra positiva effekter är ett utökat tålamod, förbättrad fokus, disciplin och koncentrationsförmåga som speglar av sig i andra delar av livet.

MediYoga är avdragsgillt för arbetsgivaren och därmed erkänt som friskvårdsbidrag.

Det finns mycket forskning gjord på MediYogans och kundaliniyogans positiva effekter vilket gjort yogan till en viktig del av rehabiliteringen inom svensk sjukvård och företagshälsovård. Exempelvis vid:

  • högt blodtryck
  • annan hjärtproblematik
  • svår stress,
  • ryggproblematik
  • astma
  • stroke
  • sköldkörtelproblematik
  • och mycket mer

Kunder som kommit till mina yogaklasser genom åren har haft olika fysiska obalanser som ryggproblematik, astma, kronisk smärta, högt blodtryck, rusande hjärta men framförallt svår stress. Några av kunderna har genomgått cancerbehandling och funnit en ro i att bara sjunka ner på en ullmatta, andas och bara vara en stund i sig själv. När det gäller kronisk smärta har andningen varit ett viktigt verktyg för att acceptera och hantera smärtan.

Svår stress är boven till många obalanser därom är de flesta överens. Min specialistkompetens och mitt stora intresse är stressfrågor ur ett individperspektiv oavsett roll i samhället. Jag har egen erfarenhet och möter många människor som lider av stressens konsekvenser på olika vis. Stress uppstår av en mängd olika anledningar. Det är konsekvenserna av stress vi brottas med, exempelvis sömnlöshet, ryggproblematik, högt blodtryck med mera. Stressen kan också leda till emotionella och sociala konsekvenser, exempelvis ångest eller där en person känner sig låst eller tror sig vara låst i en situation. Även här kan jag finnas som ett bollplank eller mentor.

Fråga gärna om du känner dig osäker.

Varmt välkommen!